Asens avisa Junts: “Quan estires molt la corda, es pot trencar”

L'exdiputat dels comuns creu que "hi ha marge" per aprovar l'amnistia i insta JxCat i PSOE a trobar un punt intermedi

    L'exdiputat dels comuns Jaume Asens a l'acte sobre amnistia i plurinacionalitat a la Casa de la Cultura de Girona (ACN)

    L’exdiputat dels comuns al Congrés, Jaume Asens, ha considerat que el no de Junts a la llei d’amnistia va ser “un error”, i ha advertit el partit postconvergent que “quan estires molt la corda, la corda es pot trencar”. En una entrevista a TV3, l’endemà que l’amnistia no s’hagi aprovat al Congrés dels Diputats, el negociador de Sumar ha lamentat la postura de Junts i ha assenyalat que ara mateix, la llei “està als llimbs”.

    “Quan planteges escenaris maximalistes de tot o res, et pots quedar en no res”, ha avisat Asens, que ha indicat que l’amnistia es troba “en una dimensió desconeguda” i, per tant, “pot passar qualsevol cosa”. A parer de l’exdiputat dels comuns, encara “hi ha marge per a la negociació”, però Junts i el PSOE han de trobar “un punt intermig”. Asens ha explicat que la màxima preocupació dels socialistes és que la llei passi tots els filtres judicials i d’Europa, mentre que la dels postconvergents és que l’amnistia cobreixi tots els casos.

    “No serveix de res tenir una llei parcial, però tampoc tenir una llei que ens la tombi el Tribunal Constitucional o tribunals d’Europa”, ha destacat l’exdiputat dels comuns, que ha instat ambdós partits a arribar a una posició intermèdia. A parer del negociador de Sumar, Junts va cometre un “error” perquè primer s’hauria pogut “aprovar la llei i consolidar la posició i després avançar en una nova reforma si els jutges sabotejaven la seva aplicació”. “Posar abans la bena que la ferida pot tenir contraindicacions”, ha valorat.

    (Visited 40 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari