El PNB defensa la legalitat i la constitucionalitat de la llei d’amnistia

Mikel Legarda apunta que la funció de la justícia no és controlar l'elaboració de la llei ni "valorar" la seva "conveniència"

El diputat del PNB Mikel Legarda (Congrés dels Diputats)

El diputat del PNB Mikel Legarda ha obert el debat sobre la llei d’amnistia celebrat aquest dimarts al Congrés i ha defensat que no suposa cap inconvenient que la investidura hagi servit de “precursor” per a la negociació de la norma. En aquest sentit, el diputat ha remarcat que la Constitució del 1978 dona marge per amnisties i indults com a mesures “de gràcia”. “És política pura i el seu únic límit és el marc constitucional”, ha afirmat.

Legarda ha apuntat que l’amnistia ha de servir per resoldre la situació de conflicte a Catalunya i ha assegurat que l’amnistia no perjudica el principi d’igualtat entre ciutadans, ja que no presta un tracte “discriminatori” entre les diferents parts implicades en el procés independentista. El diputat del PNB ha assegurat que la norma s’està tramitant seguint els estàndards legals i ha subratllat que la funció de la justícia i els tribunals no és controlar l’elaboració de la llei, sinó aplicar “la normativa vigent” sense “valorar” la seva “conveniència”.

El nacionalista basc ha dedicat la seva intervenció a desmuntar els arguments del PP contra l’amnistia, i ha recordat que la justícia continua aplicant l’amnistia aprovada per enterrar els delictes del franquisme i els primers temps de la transició a la democràcia.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari