Els sindicats convoquen vagues a Renfe i Adif el 9 de febrer i a Rodalies els dies 16 i 17 del mes vinent

Les aturades responen, d'una banda, als incompliments dels acords, i de l'altra, a la manca de personal

Una dona a l'estació de Sants agafant un tren (ACN)

CCOO ha anunciat aquest divendres una convocatòria de vaga per al pròxim 9 de febrer al grup Renfe i Adif per l’eliminació de les categories d’ingrés al grup Renfe, pactades el juliol del 2023, i l’incompliment de l’acord per implantar la jornada de 35 hores a Adif i Adif AV. Un acord, segons subratlla el sindicat convocant, anul·lat pel Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible.

CCOO  ha denunciat “la vulnerabilitat” que pateixen els representants dels treballadors, ja que els acords de millora “es paralitzen o revoquen en estaments governamentals externs a les pròpies empreses, buidant de contingut el dret a la negociació col·lectiva”, i ha anunciat que prèviament a la vaga, el 30 de gener, hi haurà una concentració davant del Congrés dels Diputats.

Aturades a Rodalies

UGT i CCOO han convocat dues jornades de vaga a Rodalies els dies 16 i 17 de febrer. Segons han informat aquest divendres en un comunicat, les aturades seran entre les 7 i les 9 hores i de 15 a 17 hores. Els sindicats justifiquen la mesura després de “reclamar reiteradament la necessitat imperant de personal a Rodalies” i apunten cap als serveis comercials.

Concretament, els representants dels treballadors assenyalen que manquen interventors als trens, a les estacions i especialment al Centre de Gestió de Rodalies de Catalunya. Respecte a aquest darrer, CCOO i UGT recorden que és el que concentra un major nombre d’incidències a l’Estat, “amb xifres set vegades majors que el de la segona comunitat en nombre de casos”.

Tot plegat, subratllen “provoca un greu empitjorament en la qualitat del servei” i per això reclamen “solucions ràpides”. A més, els sindicats insten els serveis comercials de Renfe Alta Velocitat, Llarga Distància i Trens Internacionals a fer les mateixes aturades per aconseguir “majors mesures de conciliació”.

(Visited 120 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari