Set de cada deu dones tenen por de patir una agressió sexual al carrer de nit, segons el CEO

Les xifres són molt desiguals segons el gènere, i només un 19% d'homes tenen una por moderada o alta

Pancartes i proclames a la manifestació del 25-N a Barcelona (Albert Hernàndez, ACN)

Set de cada deu dones tenen por de patir una agressió sexual quan van caminant soles pel carrer de nit. Es tracta d’una de les principals conclusions de la tercera onada de l’enquesta Òmnibus 2023 del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), presentada aquest dimecres. El baròmetre reflecteix que la majoria de dones, un 52%, afirmen tenir “molta por” d’un atac de caire sexual, un percentatge que puja fins a les set de cada deu en la franja dels 18 als 25 anys. En el conjunt de les dones, un 19% també afirmen tenir por, però més moderada.

El baròmetre Òmnibus tracta diversos temes vinculats a les polítiques públiques de la Generalitat i les preguntes són proposades pels departaments del govern català. Sobre seguretat, un 46% dels enquestats tenen una por moderada o alta de patir una agressió sexual, però la distribució per gèneres és molt desigual: la xifra baixa al 19% en els homes i puja al 71% en les dones.

Pel que fa al risc de ser víctima d’un robatori caminant sol i de nit, ho temen el 62% de catalans, però entre el gènere masculí la dada és del 47%, mentre que en el femení s’enfila al 77%. Les dones, en un 75%, també creuen que poden patir una agressió de qualsevol mena, mentre que això només succeeix en el 41% d’homes.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari