Salut investiga si el CAP de Ripoll no ha atès urgències d’immigrants sense empadronar

La Generalitat recorda als centres sanitaris del Ripollès que l'assistència urgent "s'ha de garantir a tothom"

  Un nen amb un cartell reclamant el dret a l'empadronament a Ripoll (ACN)

  El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya investiga si el CAP de Ripoll no ha atès a urgències almenys cinc famílies sense empadronar, segons ha publicat El Periódico i han confirmat a l’ACN fonts de l’executiu català. El rotatiu havia difós les denúncies de famílies de la ciutat presidida per l’alcaldessa d’ultradreta Sílvia Orriols, segons les quals no havien aconseguit atenció sanitària.

  Salut ha obert una investigació aquest dimarts arran de la publicació, i ha insistit als centres del Ripollès, especialment als de Ripoll, que l’atenció urgent “s’ha de garantir a tothom”. Per a l’atenció no urgent, a més, existeix un conveni amb la Creu Roja en virtut del qual si l’entitat determina que una persona és vulnerable, Salut li expedeix targeta sanitària.

  El diari citat atribueix la negativa dels centres sanitaris a atendre les famílies a les traves que imposaria el govern municipal per empadronar immigrants al municipi. Dissabte passat, unes 200 persones es van concentrar davant l’Ajuntament de Ripoll per defensar el dret a l’empadronament. Amb pancartes on s’hi podia llegir “No al racisme” o “No a la islamofòbia”, els manifestants van clamar que “cap persona és il·legal”, i van llegir un manifest en què subratllaven que l’empadronament “és un dret que no es pot posar en dubte ni restringir” perquè és el que permet “accedir als serveis bàsics per viure, conviure i gaudir de benestar”.

  (Visited 59 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari