Quins ‘indepes’ han carregat contra Évole per defensar “l’espanyolització” de TV3?

El comunicador i presentador Jordi Évole al programa 'Col·lapse' de TV3

L’entrevista al comunicador i presentador de televisió Jordi Évole d’aquest dissabte, al programa Col·lapse de TV3, ha portat cua entre l’independentisme. Évole, en un moment de la conversa amb el presentador del programa, Ricard Ustrell, es refereix a “l’obertura” que a parer seu està experimentant la televisió pública catalana darrerament, i es pregunta “quin problema hi ha en espanyolitzar-se” per tal que el canal sigui atractiu per a una societat diversa, unes declaracions que li han causat nombroses crítiques a les xarxes.

El comunicador s’ha queixat públicament, en una publicació a X, que un “sector minoritari de l’independentisme ha utilitzat només els 25 primers segons del que vaig dir, amb la clara voluntat de manipular les meves paraules”, però lluny d’aclaparar els comentaris negatius, la resposta d’Évole a les crítiques ha causat encara més murmuris. “En Jordi Évole posa “el tall sencer”. Doncs “el tall sencer” confirma encara més com són de penoses les seves declaracions. Només pel fet de treballar a La Sexta, una cadena directament relacionada amb les clavegueres de l’Estat, hauria de xapar una mica el bec”, ha respost l’exlíder de Podem a Catalunya, Albano-Dante Fachín, a Évole.

La periodista Pilar Carracelas, a través de la mateixa xarxa social, ha reaccionat a la publicació del comunicador assenyalant que si l’independentisme que el critica “fos minoritari, no et faria por tenir-lo al davant preguntant-te quina és la diferència entre la teva idea de catalanitat i la de VOX”. “Però no t’hi atreveixes i com que aquí no el podeu silenciar, us fa por”, ha conclòs Carracelas.

Per la seva banda, Roger Español, l’activista independentista que va perdre un ull per un projectil de la policia l’1-O, ha retret al comunicador que “van venir a espanyolitzar-nos i vaig acabar a l’hospital amb un ull menys”. “Què carai dius?”, ha qüestionat. En un altre comentari a la mateixa xarxa social, Español ha manifestat que “l’independentisme no és minoritari a Catalunya”, i ha demanat a Évole “menys victimisme, que ja sembles de Vox o Aliança Catalana”.

El mosso independentista i membre de la ja extinta Assemblea de Representants del Consell de la República, Albert Donaire, s’ha referit al comunicador com “l’Ebola de la llengua i identitat catalana”, i li ha respost que “ningú manipula res”. “Has dit el que has dit, que vols una TV3 més espanyolitzada i, per tant, menys catalana. Que s’allunyi dels seus valors fundacionals. Per televisions espanyolitzades, ja tenim per a la que treballes, per exemple. I unes quantes més. Volem una televisió CATALANA”, ha etzibat Donaire.

En la mateixa línia que la resta de cares conegudes de l’independentisme, el politòleg Ramón Cotarelo també ha carregat contra Évole: “Diu que té por un paio que té una productora de tv, està en tots els mitjans, escriu en tots els diaris si vol i no para de garlar les seves mentides a tots els programes. I té por. És impossible ser més hipòcrita”.

En la publicació en què denunciava la manipulació per part de membres de l’independentisme de les seves paraules, Évole ha reiterat la seva “defensa d’una televisió pública que penetri el màxim possible a una societat que és diversa”, i ha assenyalat que “les actituds que busquen no analitzar el fons del que es diu, sinó desvirtuar, linxar o directament insultar, probablement no són les que aquest moment requeriria”. “Si ja no es pot ni escoltar i dialogar, el que queda fa molta por”, ha conclòs el comunicador.

(Visited 422 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari