Madrid acollirà un Gran Premi de Fòrmula 1 durant 10 anys a partir del 2026

Es desconeix com afectarà aquest acord a la celebració de les curses al Circuit de Catalunya

  La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, intervé en l'esdeveniment de la Fòrmula 1 a la capital espanyola (Ifema)

  Madrid acollirà un Gran Premi de Fòrmula 1 (F1) durant 10 anys a partir del 2026, segons ha confirmat Ifema en un comunicat, de manera que la competició automobilística tornarà a la capital espanyola després de 40 anys sense ser-hi. Per ara, es desconeix com podria afectar aquest acord la celebració de les curses al Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló, que té signat un contracte fins, precisament, el 2026 amb Liberty Media, propietària de les curses.

  El president i conseller delegat de la Fòrmula 1, Stefano Domenicali, ha indicat aquest dimarts a Madrid que no descarta la convivència d’ambdues proves, i ha assegurat que “hi ha converses per veure si podem ampliar la nostra col·laboració amb Barcelona”. La celebració de les curses suposarà uns ingressos anuals de 450 milions d’euros per la comunitat que dirigeix Isabel Díaz Ayuso (PP).

  Aquest dilluns, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha insistit que Catalunya no renuncia a renovar el contracte per seguir acollint la competició automobilística: “Estem treballant i avançant positivament. Esperem que la F1 segueixi al Circuit uns quants anys més. Quan ho tinguem signat, ho anunciarem, i no ens marcaran els ritmes des de fora”, ha asseverat.

  En la mateixa línia que Aragonès, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha expressat que el govern català està “molt tranquil” amb el futur del Gran Premi de F1 al Circuit de Catalunya, i ha assegurat que tenen una bona relació amb l’empresa propietària de les curses.

  (Visited 65 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari