Junts congela les converses a Barcelona fins que Collboni triï soci de govern

El grup de Trias per Barcelona convida l'alcalde a triar entre un pacte amb ells o "la fórmula fracassada del tripartit"

Xavier Trias durant el ple d'investidura a l'Ajuntament de Barcelona (Victòria Rovira, ACN)
Xavier Trias durant el ple d'investidura a l'Ajuntament de Barcelona (Victòria Rovira, ACN).

Trias per Barcelona ha decidit aturar les converses amb l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a l’espera que decideixi amb qui vol formar govern. “Hem cregut oportú aturar les converses a l’espera de la clarificació definitiva”, ha anunciat aquest dimarts el portaveu de la marca electoral de Junts a Barcelona, Jordi Martí Galbis.

Segons Martí, li pertoca a l’alcalde decidir si vol un soci de govern “responsable” o tornar a “la fórmula fracassada del tripartit”. Martí ha explicat que, en la darrera conversa, Collboni va traslladar al cap de files de Junts al consistori barceloní, Xavier Trias, algun “indici” sobre “dificultats” a l’hora de continuar arribant a possibles acords, així com “una reorientació de les prioritats”. Martí ha afegit, sobre l’aparent canvi de prioritats en Collboni, que “hi ha una certa boira en l’ambient que impedeix saber la veritat de tot plegat”, recull l’ACN.

Un nou context que “ERC confirma” i en el qual “Colau es proposa fins i tot de primera tinent d’alcaldia”, segons ha indicat el portaveu, que ha avançat que Trias es mantindrà com a membre del grup municipal fins que hi hagi una resolució, sigui en el sentit que sigui, i que, quan es faci públic un acord, deixarà l’acta de regidor.

Fonts de Junts citades per l’ACN han assegurat que la disposició a negociar fins a l’últim moment hi és, però sempre que realment Collboni vulgui negociar. Per això, segons afegeix la mateixa informació, han considerat que ara tocava aturar les converses.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari