Santos Cerdán i Jordi Turull es reuneixen al Congrés

El secretari d'organització del PSOE diu que les relacions entre els dos partits són "fluides"

    El secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán, i el secretari general de Junts, Jordi Turull (Fotos: ACN)

    El secretari general de Junts, Jordi Turull, i el secretari d’organització del PSOE, Santos Cerdán, mantenen aquest dimecres una nova reunió al Congrés dels Diputats després de l’acord per a l’aprovació dels decrets de l’executiu central a canvi de la cessió de la gestió de les competències en immigració, i arran de la manca d’entesa en les esmenes a la llei d’amnistia. Les dues formacions han d’encarar també els acords sobre els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2024.

    Abans d’entrar a la reunió, Cerdán ha afirmat que les relacions entre els dos partits són “fluides” i que aquesta és una trobada “de treball com moltes altres que tindrem” on “no pretenem acordar ni comunicar res”. Turull, per la seva banda, s’ha limitat a dir que “mentre parlem no comentem mai res”.

    El socialista també ha recordat que les competències de què disposarà la Generalitat quedaran definides en una llei orgànica que encara s’ha d’aprovar al Congrés, sobre la qual el president espanyol, Pedro Sánchez, ja va advertir que l’administració central mantindrà el control de les fronteres i la lluita contra la immigració il·legal.

    Esmenes a la llei d’amnistia

    Aquest dimarts, Junts i el PSOE van ser incapaços d’assolir un acord que permetés la presentació d’esmenes conjuntes a la llei d’amnistia. Junts i ERC van presentar per separat propostes de modificació del text per tal que els fets del Tsunami i els CDR, considerats terrorisme per l’Audiència Nacional, puguin acollir-se a l’amnistia, una proposta amb la qual els socialistes no estan d’acord.

    El PSOE va mantenir els eixos del text i només va acordar esmenes tècniques amb ERC, Sumar, EH Bildu i el BNG. Tot plegat s’ha de resoldre al tràmit parlamentari que comença aquest dijous, amb l’entrada de la llei a la Comissió de Justícia, abans de tornar al ple del Congrés per a la seva aprovació definitiva.

    (Visited 38 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari