L’executiu de Rajoy va utilitzar la policia per investigar sense indicis el fiscal en cap de Catalunya

Segons nova documentació, la mateixa policia admet que no hi havia proves per a investigar-lo

  L'exfiscal en cap de Catalunya Martín Rodríguez Sol en una imatge d'arxiu (ACN)

  El govern de Mariano Rajoy (PP) va utilitzar la policia per investigar sense indicis el llavors fiscal en cap de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, i empresaris com la presidenta de Coca Cola, Sol Daurella. Així ho assenyalen nous documents que publiquen La Vanguardia, elDiario.es i El Nacional. Un suposat informe de la Unitat d’Assumptes Interns de la Policia fa una proposta de persones a investigar i el mateix document admet que “les informacions rebudes són en major part d’Internet i que no s’han pogut confirmar fins al moment”.

  Sobre el fiscal en cap, s’apunta als seus vincles amb Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i les “comissions gestionades pels advocats d’aquest partit”. Rodríguez Sol, considerat del sector conservador, va ser nomenat fiscal en cap de Catalunya el juliol del 2012 i va presentar la seva dimissió poc menys d’un any després, el març del 2013. Durant aquest període va tenir desacords amb el govern espanyol.

  A més, el fiscal va obrir diligències contra El Mundo per haver publicat, a una setmana de les eleccions catalanes, un informe fals sobre els comptes bancaris de Jordi Pujol i Artur Mas a Suïssa i Liechtenstein. Rodríguez Sol es va acabar presentant a la candidatura d’UDC a les eleccions catalanes del 2015, les últimes abans de la liquidació del partit.

  Els nous documents publicats també assenyalen “possible existència de posicions financeres” a nom de Jordi Pujol a Suïssa. En relació amb l’empresària Sol Daurella, el document contempla una “possible irregularitat i posicions no declarades” en el patrimoni de Carles Vilarubí i la seva dona, Daurella, presidenta també de Cobega. Vilarubí és un empresari que va estar vinculat en el passat a Jordi Pujol, va ocupar alts càrrecs a Catalunya Ràdio, també va estar vinculat als inicis de RAC 1 i va ser vicepresident del Futbol Club Barcelona.

  Un altre nom que apareix al document és el de Carles Sumarroca, membre fundador de CDC per “possibles irregularitats i posicions no declarades sobre el patrimoni”.

  (Visited 74 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari