El PSOE, ERC i Junts ultimen la negociació de les esmenes per blindar la llei d’amnistia

Republicans i socialistes pretenen que es presentin només les modificacions prèviament acordades

El Congrés dels Diputats

El PSOE, ERC i Junts ultimen la negociació sobre les esmenes que es registraran a la llei d’amnistia, el termini de presentació de les quals s’exhaureix aquest dimarts a les 18h.

Fonts d’ERC i del PSOE citades per l’ACN apunten que la voluntat a hores d’ara és que només es registrin aquelles esmenes que estiguin prèviament acordades, per no transformar el tràmit en comissió en una batalla que reobri el debat sobre la norma. L’objectiu d’ERC i Junts és blindar la llei i evitar que el text pugui ser objecte d’interpretació oberta per part dels jutges. Segons fonts de la negociació, les dues formacions independentistes tenen com a interlocutor del PSOE el ministre de la Presidència, Félix Bolaños.

Dimecres passat el ple del Congrés ja va rebutjar les esmenes a la totalitat que havien presentat PP i Vox i aquest dijous es començarà a debatre en ponència la llei, segons fonts del Congrés citades per la mateixa informació.

El 23 de gener se celebrarà una sessió de la Comissió de Justícia per debatre i aprovar les esmenes. Posteriorment, el dictamen de la comissió anirà al ple la setmana del 29 de gener o del 5 de febrer, i en aquest ple l’amnistia quedarà aprovada a la cambra baixa.

Un cop superada la tramitació al Congrés, la llei passarà al Senat, on el PP, que hi té majoria absoluta, busca fórmules per endarrerir-ne l’aprovació. En tot cas el Senat té dos mesos com a màxim per resoldre la norma.

Un cop el rebutgi, la llei tornarà al Congrés on quedarà definitivament aprovada amb els vots del PSOE, Sumar, ERC, Junts, PNB, Bildu i BNG, previsiblement al mes d’abril o maig.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari