Els sindicats insinuen que Iberia es va deixar perdre el concurs d”handling’

La companyia aèria recalca "l'esforç" i l'aposta feta a tots els aeroports

Concentració a la T1 del Prat

Els sindicats CCOO i UGT han deixat entreveure que Iberia es va deixar perdre el servei d’handling en vuit aeroports d’Espanya, un dels quals és el de Barcelona-El Prat de Llobregat. Així ho ha assenyalat el secretari general d’UGT, Camil Ros, aquest divendres en el primer dia de vaga, que continuarà els dies 6, 7 i 8, a l’aeroport del Prat.

Ha perdut el concurs o se l’ha volgut perdre per treure’s de sobre llocs de feina de qualitat”, ha afirmat. La directora de Recursos Humans dels aeroports de la companyia aèria, Celia Martínez Calderón, ha negat l’acusació de Ros i ha destacat “l’esforç” i l’aposta per aconseguir el servei a tots els aeroports, recull l’ACN.

Ros ha carregat contra l’empresa aèria per “augmentar la precarietat” a la infraestructura catalana, quan “ja hi ha problemes de contractació al servei de neteja i seguretat, entre d’altres”. El secretari general d’UGT ha avisat que la subrogació mantindrà les condicions, però “les millores següents que puguin haver-hi, contemplades en els convenis d’Iberia, ja no hi seran”, i ha recalcat que “seran pitjors”. Per tot plegat, Camil Ros ha exigit el compliment d’aquest acord, on “l’handling és prioritari”.

El responsable del sector aeri de Catalunya d’UGT, José Antonio Ramírez, ha dit que volen arribar a una entesa amb la companyia, però que es faci “complint amb el conveni col·lectiu tal com està redactat”. El seu homòleg de CCOO, Pedro Gómez, ha criticat “l’immobilisme” de l’empresa en aquest procés de negociacions “per un conflicte que es podria haver evitat”, afegeix la mateixa informació.

La directora de Recursos Humans dels aeroports d’Iberia ha garantit la conservació de “les condicions salarials com les extrasalarials, així com la resta de drets” en la subrogació de l’handling -uns 2.000 treballadors al Prat i uns 4.000 al conjunt d’Espanya-, fruit de “l’esforç dels darrers anys dels representants dels treballadors”. Martínez ha descartat l’autohandling, tal com reclamen els sindicats, per ser “inviable econòmicament” i fa “perdre competitivitat” a la firma aèria.

Martínez ha defensat que s’han “posat tots els recursos a l’abast” per trobar la justificació per la qual Iberia no va ser escollida per fer la feina del personal de terra i manteniment en vuit aeroports. La responsable d’Iberia ha expressat la seva “sorpresa” per la vaga i l’ha qualificat “d’inexplicable”, perquè ha insistit que “es garanteixen totes les condicions”. Així i tot, ha dit que “la porta està oberta” per negociar amb els sindicats.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari