Illa avisa ERC que no hi haurà “canvi de cromos” en la negociació de pressupostos

El líder del PSC està disposat a negociar els comptes sempre que els republicans compleixin els acords de l'any passat

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, durant una atenció als mitjans a Gandesa (ACN)

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha avisat aquest dijous ERC que no hi haurà “canvi de cromos” en la negociació dels pressupostos. “Si algú s’ho pensa, es pot emportar un desengany”, ha dit el líder del PSC des de Gandesa (Terra Alta). Illa s’ha mostrat disposat a negociar els pressupostos de la Generalitat del 2024 amb ERC i Junts, però sempre que abans els republicans compleixin els compromisos que van acordar pels comptes del 2023. “Em preocupa molt el valor de la paraula i de la signatura del president de la Generalitat”, ha assegurat el socialista, amb relació als incompliments que denuncia el seu partit, i ha insistit que si no es materialitzen “no hi ha possibilitat” d’obrir una nova negociació.

    Illa ha valorat les declaracions de la presidenta del Parlament, Anna Erra, que en una entrevista a l’ACN ha instat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a arribar a acords amb Junts i PSC, alhora que ha demanat generositat al cap de l’executiu català. Al respecte, el líder socialista ha considerat que Aragonès “ha de ser realista” en la negociació dels comptes perquè “és el govern més dèbil que ha tingut Catalunya en els darrers anys”, i ha insistit que “no hi ha més camí que arribar a acords”.

    En el cas que s’iniciïn converses, el PSC no exclou “ningú”. “Negociarem en base al pes parlamentari que ens van atorgar els ciutadans com a primer partit de Catalunya”, ha remarcat Illa, que ha assenyalat que no té cap inconvenient en què s’hi afegeixin més formacions, sempre que no hi hagi “res incompatible” amb el que consensuï l’executiu amb els socialistes.

    (Visited 47 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari