El PP va reunir-se amb Junts abans de la constitució del Congrés per “explorar” un acord d’investidura

Sirera defensa la interlocució amb Rius i Batet perquè "no són pròfugs" ni tenen "causes pendents"

El cap de llista del PP a Barcelona, Daniel Sirera, en roda de premsa a la seu del PPC (ACN)

El PP va reunir-se amb Junts per Catalunya abans de la constitució del Congrés dels Diputats, després de les darreres eleccions generals, per explorar un possible acord, segons ha avançat La Vanguardia aquest dimecres. A la trobada hi van participar Daniel Sirera i Xavier Domínguez, per part dels populars, i Josep Rius i Albert Batet, en representació del partit de Carles Puigdemont.

En una entrevista a RAC1, Sirera ha explicat que Junts va posar damunt la taula l’amnistia i l’autodeterminació i que en va sortir “conscient que era impossible iniciar qualsevol negociació”. El cap de files del PP a Barcelona també ha defensat la interlocució, perquè ni Rius ni Batet “són pròfugs” ni tenen “causes pendents”. També ha precisat que Alberto Núñez Feijóo no n’estava informat prèviament.

La reunió va tenir lloc abans de la constitució del Congrés el 17 d’agost i Daniel Sirera ha assegurat que “el que van demanar era absolutament inviable” per arribar a un acord. El líder del PP a Barcelona ha justificat que, si ho haguessin acceptat, Feijóo avui seria president del govern espanyol. “Però nosaltres no estem aquí per obtenir la cadira”, ha afegit.

Segons ha explicat Sirera, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, no va ser informat de la trobada fins que va tenir lloc, “quan vaig saber que el que demanaven era el mateix que demanaven al PSOE”.

“Interlocutors vàlids”
A l’entrevista amb RAC1, Daniel Sirera ha deixat clar que “Carles Puigdemont no és un intelocutor vàlid”. Ho ha contraposat amb el regidor i portaveu nacional de Junts, Josep Rius, i el president del grup parlamentari, Albert Batet, que no són “pròfugs” i “no tenen causes pendents amb la justícia”.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari