Un centenar de professors de la UB demanen apartar el vicerector Matas per presumpte assetjament sexual

Els signants d'una carta dirigida al rector exigeixen una investigació independent i que es revisin els protocols

Un centenar de professors de la Universitat de Barcelona (UB) demanen que s’obri una investigació independent sobre el presumpte cas d’assetjament sexual del vicerector Jordi Matas a una estudiant el 2016. En una carta avançada per elDiario.es i a la qual ha pogut accedir l’ACN, els signants demanen el cessament cautelar de Matas com a vicerector mentre es realitza la investigació.

També exigeixen que es revisin de manera integral els procediments d’avaluació de casos d’assetjament de la universitat, amb una garantia d’independència respecte al Rectorat i a la jerarquia universitària; uns protocols que entenen que han quedat qüestionats.

Els professors signants expressen “tolerància zero” davant de l’assetjament sexual i la discriminació de gènere a la universitat i també traslladen un missatge de “solidaritat” a les víctimes. En aquest sentit, afirmen que “és responsabilitat de tota la comunitat, també la universitària, protegir les víctimes i investigar de manera transparent les denúncies”. La carta ha reunit un centenar de firmes en menys de 24 hores.

Aquesta petició se suma a la dels estudiants de la universitat. Aquest dimarts, uns 200 alumnes es van concentrar al claustre de Lletres de l’edifici històric de la UB per demanar la dimissió del catedràtic. També van acusar el Rectorat de protegir-lo. El cas es va investigar després que l’estudiant denunciés els fets a la Unitat d’Igualtat de la universitat el 2017.

El digital elDiario.es va revelar missatges de contingut sexual d’aquest catedràtic de Ciència Política a l’alumna i fins i tot la insistència per veure-la presencialment. D’acord amb les informacions del digital, els companys l’ajudaven a amagar-se d’ell. Tot i presentar com a proves els missatges, la investigació es va tancar sense cap sanció.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari