Sánchez celebra que Feijóo s’avingui a reunir-se amb ell: “Els ciutadans volen diàleg, no insults”

El president del govern central defensa els acords amb les forces independentistes per "resoldre conflictes heretats"

El president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, al Congrés (ACN)

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha celebrat aquest dimecres que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, hagi “rectificat” i s’avingui ara a reunir-se amb ell aquest divendres. Durant la seva compareixença al Congrés per parlar de la presidència espanyola de la Unió Europea, Sánchez ha advertit que l’oposició “no pot seguir instal·lada en la bronca i l’insult” perquè els ciutadans i les empreses demanen una “política útil” basada en el “diàleg” i no en els “insults”. S’ha mostrat esperançat que podrà abordar amb Feijóo “pactes d’Estat” i ha recordat la importància de reformar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el finançament autonòmic.

En un discurs de menys d’una hora on ha repassat els reptes de la Unió Europea i del seu executiu, Sánchez ha recordat a Feijóo que els ciutadans van decidir a les urnes que cap formació obtingués una “majoria suficient” i, per tant, cal fer del “diàleg” l’eina de la governabilitat. En aquest sentit, ha defensat els acords assolits amb les formacions independentistes i nacionalistes, que han de permetre, ha dit, “resoldre conflictes heretats” i permetre retornar a la política “la política la solució d’un problema que és eminentment polític”.

Sánchez ha apuntat que vol estendre aquest “diàleg” al principal partit de l’oposició, “perquè la legislatura durarà quatre anys” i calen acords en matèries d’Estat. Per això, el president ha insistit en la necessitat de renovar el CGPJ i reformar el sistema de finançament autonòmic “per garantir els serveis públics als ciutadans, visquin on visquin”, i ha afirmat que Feijóo pot afegir a aquest diàleg “tot el que vulgui i quan vulgui”. “En altres paraules, diàleg quan vulgui, on vulgui, sobre el que vulgui i on vulgui, però diàleg, i no insults”.

En aquest marc, ha celebrat que Feijóo s’avingui a celebrar la reunió aquest divendres. “Sembla que ha rectificat en la seva tossuderia a plantar-me, i ho veig lògic perquè ningú podia entendre que per primera vegada el cap de l’oposició es negués a dialogar amb qui ostenta la presidència del govern” .”Queda clar que aspiraven que el resultat electoral fos un altre, però els espanyols han parlat, i fins que tornin a parlar d’aquí a quatre anys no podem tenir congelat el diàleg, perquè cal una altra actitud i els espanyols no ho entendrien”, ha conclòs.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari