El Congrés debatrà les esmenes a la totalitat contra la llei d’amnistia la segona setmana del gener

La previsió és que en el mateix ple s'aprovi el sostre de despesa i el decret òmnibus de mesures contra la crisi

El Congrés dels Diputats

La llei d’amnistia superarà el segon escull al Congrés dels Diputats la segona setmana del 2024. La presidenta de la cambra, Francina Armengol, habilitarà el mes de gener per poder celebrar, a partir del dia 8, el ple on es preveu que la majoria que dona suport a la norma, que suma 178 diputats, rebutgi les esmenes a la totalitat que presentaran PP i Vox.

En el ple, que se celebrarà al Senat per les obres que han de tenir lloc a l’hemicicle del Congrés, s’hi aprovarà, previsiblement, el sostre de despesa i el decret òmnibus de mesures de l’executiu espanyol contra la crisi, difon l’ACN.

PP i Vox, com la resta dels grups, disposen d’un termini entre el 23 de desembre i el 3 de gener per presentar les seves esmenes a la totalitat. Un cop rebutjades al ple de la setmana del 8 de gener, els grups podran presentar esmenes parcials i la llei d’amnistia passarà a debatre’s a la Comissió de Justícia. Ho farà primer en ponència i després en comissió.

Un cop superat el tràmit en comissió, previsiblement durant el febrer, es produirà un nou ple per a l’aprovació de la llei al Congrés.

Posteriorment, la llei anirà al Senat, on el PP disposa de majoria absoluta. Els populars l’han aprofitat per aprovar un canvi del reglament del Senat que permet obviar la petició d’urgència del Congrés i, així, poder esgotar el termini de dos mesos de què disposa amb una iniciativa ordinària.

El PSOE, per la seva part, ha presentat aquest dimarts un recurs d’inconstitucionalitat contra aquest canvi del reglament del Senat, tot i que no és probable que el Tribunal Constitucional el resolgui abans que la norma es tramiti a la cambra alta.

Un cop el Senat rebutgi el text, la llei tornarà immediatament al Congrés dels Diputats, que celebrarà un nou debat en ple, on s’espera la mateixa majoria que dona suport a la norma aixequi el veto de la cambra alta.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari