Avís preventiu per contaminació per partícules a 40 municipis del voltant de Barcelona

La previsió a 24 hores és que els nivells es mantindran elevats

Vista de Barcelona

El Departament d’Acció Climàtica ha activat aquest dimarts un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells elevats de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en l’ambient atmosfèric a la Zona de Protecció Especial (ZPE) d’una quarantena de municipis del voltant de Barcelona.

La mitjana diària dels nivells d’ahir va ser superior al valor de 50 micrograms per metre cúbic (µg/m³) en més d’una estació de mesurament de l’àrea de Barcelona, el Vallès i el Baix Llobregat. La previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats, ja que es preveu que les condicions de dispersió no millorin significativament.

Aquest avís preventiu comporta indicar en els panells lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat; informar la ciutadania perquè prioritzi l’ús del transport públic envers el vehicle privat; notificar a les activitats industrials i obres públiques i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previstos en aquests casos; i recomanar als municipis que aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic farà un seguiment exhaustiu dels nivells i valorarà diàriament si cal mantenir l’avís preventiu, activar un episodi de contaminació per partícules, o bé desactivar l’avís preventiu.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari