Les pensions contributives es revaloritzaran un 3,8% el 2024

La pensió màxima s'elevarà fins als 3.175 euros bruts al mes

  Persones jubilades assegudes en un banc (Getty Images)
  Persones jubilades assegudes en un banc (Getty Images)

  Les dades de l’Índex de Preus al Consumidor (IPC) que l’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha publicat aquest dijous confirmen que les pensions contributives es revaloritzaran un 3,8% l’any que ve, com ja va apuntar el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. L’increment es farà efectiu a partir de l’1 de gener i suposarà que la pensió mitjana de jubilació augmenti en 734 euros anuals (52 euros al mes).

  Pel que fa a la pensió mitjana contributiva, actualment de 1.197,90 euros, pujarà fins als 1.243,30 euros, és a dir, uns 45 euros mensuals més. Amb tot, la pensió màxima s’elevarà fins als 3.175 euros bruts al mes, 116 euros més que aquest 2023. Segons dades de la Seguretat Social, més de 10 milions de pensionistes es beneficiaran de l’increment.

  Pel que fa a les pensions mínimes contributives i les pensions no contributives, augmentaran per sobre del 3,8% de l’IPC mitjà. La de viduïtat amb càrregues familiars ho farà un 14,1%, i les no contributives i l’Ingrés Mínim Vital (IMV) augmentaran un 6,9%.

  (Visited 65 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari