El jutge García-Castellón usa un informe policial per evitar l’amnistia de Puigdemont

Diu que les protestes del 2019 contra la sentència del Suprem s'haurien finançat des de Waterloo

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón (Antena 3)

El jutge Manuel García-Castellón s’agafa ara a un nou informe de la Guàrdia Civil per intentar deixar en paper mullat l’amnistia de Carles Puigdemont. Es tracta d’un document policial, al qual ha tingut accés el diari ABC, que apunta que les manifestacions i aldarulls que hi va haver el 2019 a Catalunya contra la sentència del Suprem s’haurien finançat des de Waterloo.

Aquesta és la conclusió d’un dels informes de la Guàrdia Civil que forma part del sumari de la causa de Tsunami Democràtic que hi ha oberta a l’Audiència Nacional i que pretén vincular Puigdemont i Marta Rovira, entre d’altres, amb el moviment, acusant-los de terrorisme.

Segons aquests documents, un dels investigats a la trama, l’enginyer Jaume Cabaní (que també va ser director financer del Consell per la República) hauria rebut transferències per valor de 28.000 euros procedents de la Casa de la República, la residència de Puigdemont a Waterloo. A més, Cabaní també hauria pagat algunes factures del bufet d’advocats que defensa l’expresident de la Generalitat.

De fet, la Guàrdia Civil va més enllà i assegura que l’investigat hauria desviat fons públics per finançar l’estratègia al voltant del procés independentista. Fins i tot diu que podria haver comès un delicte de blanqueig de capitals.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari