El CGPJ anuncia que vigilarà les futures comissions parlamentàries sobre ‘lawfare’

La comissió permanent ratifica la seva disposició a actuar legalment si es constitueixen

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ)

La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha anunciat aquest dimarts que tindrà una actitud “vigilant, en defensa de la independència judicial” davant la creació de comissions al Congrés dels Diputats sobre casos de lawfare.

Segons difon Europa Press, l’òrgan executiu del CGPJ ha ratificat la declaració emesa el passat dia 9 de novembre, en la qual es va oposar a la creació de les comissions i va avançar que actuaria legalment si finalment es constituïen.

L’acord ha tirat endavant amb al vot de qualitat a favor del president interí del CGPJ, Vicente Guilarte, i dels vocals progressistes Roser Bach i Mar Cabrejas. En canvi, Pilar Sepúlveda, també del sector progressista, ha votat en blanc, i han votat en contra els tres promotors del text, que el consideren insuficient i advoquen per ampliar-lo.

Aquests tres vocals han formulat un vot particular on denuncien les declaracions amb què el president del Govern, Pedro Sánchez, i el ministre de Transports, Óscar Puente, van afirmar l’existència de casos de lawfare a Espanya.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari