La Generalitat prepara una rebaixa de l’IRPF per a 2,6 milions de contribuents

La mesura beneficiarà als ciutadans amb rendes igual o inferiors a 33.000 euros

La Taula del Tercer Sector de Catalunya denuncia la sentència i ho defineix com un "revés molt dur" per a les entitats.
La Taula del Tercer Sector de Catalunya denuncia la sentència i ho defineix com un "revés molt dur" per a les entitats.

La Generalitat de Catalunya prepara una rebaixa de l’IRPF per a 2,6 milions de contribuents, segons ha avançat La Vanguardia aquest dilluns i han confirmat fonts del Departament d’Economia i Hisenda a l’ACN. La rebaixa fiscal es planteja de cara a l’any vinent, en el marc de la llei d’acompanyament dels pressupostos, i és una reducció d’un punt del primer tram de tributació, del 10,5% al 9,5%.

La mesura beneficiaria els ciutadans amb rendes anuals iguals o inferiors a 33.000 euros. La implementació d’aquesta reducció en el tram autonòmic de l’IRPF situaria Catalunya en la mitjana estatal i està condicionada a l’aprovació dels comptes catalans.

La proposta d’Economia també posa damunt la taula reduir de nou a vuit trams l’IRPF. D’aquesta manera, els límits s’ampliarien i es podria evitar que les possibles pujades salarials per la inflació es traduïssin també en un increment d’impostos.

La mesura d’Economia i Hisenda igualaria el tram autonòmic de Catalunya de l’IRPF amb el de comunitats autònomes com Castella i Lleó, Castella la Manxa, Cantàbria, Andalusia, Múrcia, les Illes i l’Aragó, però estaria per sota de Madrid, Galícia i les Canàries -que tenen un 9%-, entre d’altres.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari