Els Mossos entren a les cases okupades el Kubo i la Ruïna per desallotjar-les

La manifestació contrària a la desocupació dels edificis ha quedat dissolta

Visió general del dispositiu policial que els Mossos duen a terme per desallotjar el Kubo i la Ruïna (ACN)

Els Mossos d’Esquadra han pogut entrar ja a l’interior de les dues cases okupades a l’entorn de la plaça Bonanova de Barcelona, el Kubo i la Ruïna, i han accedit a les plantes superiors. El desallotjament ha començat a primera hora del matí i l’entrada no ha estat fàcil perquè els ocupants han llençat objectes contra els agents com líquid inflamable, sacs de runa, coixinets d’acer, petards, pots de fum i ampolles. A més, la policia catalana ha fet tallar l’electricitat dels dos edificis i ells mateixos treballen amb generadors per fer anar la radial.

Primer, els Mossos han entrat al Kubo. Després, a la Ruïna, tallant amb una radial la porta perimetral. Agents de la Unitat de Muntanya han rebentat des de dintre les fustes i altres materials que tapiaven les finestres, i els Mossos han pogut accedir al terrat del Kubo. A l’interior d’aquest edifici, els agents treballen per alliberar alguns okupes que estan lligats a algun tipus d’objecte. De fet, hi ha almenys un que està penjats a la façana, mentre que uns altres han pujat al terrat de la Ruïna i han fet onejar una bandera negra.

D’altra banda, la manifestació contrària al desallotjament ha quedat dissolta. La marxa ha començat a les 05.30 hores al metro de Vallcarca i ha anat avançant fins a la plaça Bonanova, per on ha passat diverses vegades. Els manifestants han caminat molt ràpid i girant contínuament per diferents carrers per dificultar el seguiment policial. Hi ha hagut algun moment de tensió quan han fet llançaments contra algun periodista i han fet danys en una immobiliària.

Els Mossos actuen a requeriment dels jutjats de primera instància 3 i 39. Està activada l’Àrea de la Brigada Mòbil, la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi, la Unitat de Drons, la Unitat de Muntanya, Canina i Subsol, i altres serveis.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari