Alícia Romero: “Si no hi ha el context que hi havia el 2017, no es repetirà”

La portaveu del PSC ha dit que avui hi ha un govern central "que vol seure a parlar amb Junts i ERC"

La portaveu del PSC, Alícia Romero, en roda de premsa des del Parlament (ACN)
La portaveu del PSC, Alícia Romero, en roda de premsa des del Parlament (ACN)

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha dit que “si no hi ha el context que hi havia el 2017, no es repetirà”. Així ho ha sostingut en una entrevista al Cafè d’Idees, on ha declarat que “ells ho poden tornar a intentar. És legítim, les seves idees polítiques no canvien, ni volem que canviïn. El 2017 hi havia dos governs que no es parlaven, un menyspreu als catalans i l’independentisme que no es dona”. Ha remarcat que avui “hi ha un govern a Espanya i un PSOE que vol seure a parlar amb Junts i ERC” i que “en una situació d’aquest tipus, d’empatia, de respecte i de reconeixement a l’altra, és difícil que es doni”.

Sobre els pressupostos de la Generalitat, Romero ha dit que no s’han reunit per negociar-los. “Abans de començar la negociació pel 2024, volem veure com està l’execució del 2023. Hem sigut crítics amb algunes coses. Fins que no tinguem clar com avancen les 282 mesures que vam incloure en l’acord pressupostari no iniciarem les del 2024″, i ha ressaltat que “no estem condicionats pel que ens diguin del Madrid ni pel PSOE. Ho sap ERC i ho sap el president de la Generalitat”.

A més, Romero ha criticat que el Govern els convoqui a taules amb propostes no negociades: “Va sol. Negocia molt poc. Podríem pactar una hora del dia, quins temes es tractaran i que tothom se sentís còmoda. Si anem a una taula amb una proposta que la CUP la rebutja, que Junts la rebutja… i que a nosaltres tampoc ens agrada. No sé si és la millor manera”, ha reblat.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari