Maragall diu que deixa la política per “forçar” ERC a trobar “nous lideratges”

El president del grup republicà a l'Ajuntament de Barcelona sosté que el partit "s'ha d'obrir" i fer un "salt qualitatiu"

Ernest Maragall

El president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha explicat que deixa definitivament la política perquè considera que s’està obrint una “nova etapa” a Barcelona i a Catalunya que requereix “nous lideratges”.

“El millor rol que puc aportar és deixar pas i forçar ERC que faci els debats, prengui decisions i conquereixi la ciutat a la seva manera”, ha afegit en una entrevista a RAC1 recollida per l’ACN.

Segons Maragall, ERC “s’ha d’obrir”, fer un “salt qualitatiu” i ser la força central del país. Tot i que no ha volgut dir qui l’ha de rellevar com a líder a l’Ajuntament, ha puntat que Elisenda Alemany és “un dels noms sobre la taula”.

Maragall, segons la mateixa informació, ha deixat clar que no deixarà de militar a ERC i ha dit que va prendre una decisió basant-se en una determinada “coherència i convicció” quan va ingressar a les files dels republicans.

“Això no vol dir que estigui absolutament d’acord amb tot el que fa ERC. Convindria que cada cop hi hagi més ciutadans lliures dins les organitzacions polítiques”, ha dit després d’admetre que quan deixi l’acta de regidor podrà dir “barbaritats”.

Sobre la seva marxa del PSC, ha explicat que va ser una decisió “forçada” pel partit, que demanava “a crits” que ell marxés, segons ha indicat. En aquest sentit, ha recordat que el partit socialista el va sancionar econòmicament per no seguir la disciplina de vot.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari