Albares trasllada “un suport sòlid de la comunitat internacional a Palestina” des de Barcelona al seu homòleg palestí

Riyad al-Maliki agraeix la posició de Sánchez respecte al conflicte a la Franja de Gaza

  El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel Albares, i el seu homòleg palestí, Riyad al-Maliki, en una atenció als mitjans a Barcelona (ACN)

  El ministre d’Exteriors del govern central, José Manuel Albares, i el seu homòleg palestí, Riyad al-Maliki, han mantingut una reunió bilateral durant la trobada ministerial de la Unió pel Mediterrani (UpM) a Barcelona i, en una atenció als mitjans, Albares ha traslladat a Al-Maliki la “solidaritat” del govern espanyol amb el poble palestí. Al seu torn, el ministre palestí ha agraït la posició del president espanyol, Pedro Sánchez, respecte al conflicte a la Franja de Gaza, “una posició que creu en la justícia i la pau per a tots”, ha considerat Al-Maliki.

  “Estem convençuts que aquesta reunió ha de servir per traslladar un suport sòlid de la comunitat internacional a Palestina”, ha afirmat Albares, que alhora ha insistit que Hamàs “no és un soci per la pau i no pot estar dins l’equació”, però la veu de l’Autoritat Palestina “és essencial”. El ministre d’Exteriors espanyol també ha subratllat que l’única via per acabar amb el conflicte és “la solució dels dos Estats, que convisquin en pau i garanteixin seguretat” a la regió.

  Al-Maliki, per la seva banda, ha recordat que el 70% dels morts que ha deixat el conflicte fins ara són infants i dones, i ha considerat que “això no pot seguir ni continuar”. Preguntat per si creu que l’alto el foc es podrà allargar més enllà d’aquest dilluns, el ministre palestí ha assegurat que la reunió de la UpM “és una oportunitat” i ha afirmat que els governs de Qatar, Egipte i Estats Units, així com la Unió Europea, “estan treballant” per tal que es pugui allargar.

  Albares condemna les paraules d’Israel sobre Sánchez

  Pel que fa a les acusacions del govern i l’ambaixada d’Israel contra Sánchez, a qui recriminen “donar suport al terrorisme”, el ministre Albares ha considerat que es tracta d’unes paraules “inacceptables i completament falses”, i ha indicat que serà l’ambaixadora d’Israel a Espanya qui haurà de donar “explicacions”.

  “El missatge és doble: el rebuig absolut a unes paraules falses i inacceptables, i la sol·licitud d’explicacions de per què es van produir i la garantia que no es produiran en el futur”.

  (Visited 38 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari