Òmnium reivindica l’amnistia com una “victòria” i apunta que ara cal aconseguir l’autodeterminació: “Ho tornarem a fer”

En un acte a la Farga de l'Hospitalet, l'entitat carrega contra les acusacions de terrorisme als independentistes

Òmnium reivindica l’amnistia com una “victòria” aconseguida a “contracor” a l’Estat en un acte a la Farga de l’Hospitalet amb 700 persones i membres de partits com Junts, ERC, CUP i Sumar, l’entitat ha fet una crida a la mobilització “fins que l’amnistia sigui una realitat” i ha advertit que “la repressió continua”.

El president d’Omnium, Xavier Antich, ha carregat contra les acusacions de terrorisme reactivades contra líders independentistes i ciutadans “per sortir al carrer a denunciar una injustícia manifesta”. Segons Antich, les causes demostren una “fòbia contra les mobilitzacions socials que prohibirien si poguessin”. “No han entès res. Tsunami som tots. Clar que sí, ho vam fer i ho tornarem a fer els cops que calgui”, ha dit.

En concret, s’ha referit al directiu d’Òmnium, Oleguer Serra, inclòs en la causa del jutge Garcia Castellón a l’Audiència Nacional (AN). “Si l’acusen de terrorisme, estan acusant Ominum Cultural de terrorisme”, ha assegurat.

En el seu discurs, Antich ha reivindicat la mesura de gràcia com una “conquesta arrencada a l’Estat a contracor” que confirma que en el procés independentista “no hi va haver delictes sinó exercici de drets fonamentals que no s’haurien d’haver perseguit mai” i esmena “la repressió sistemàtica” del poder judicial.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Òmnium reivindica l’amnistia com una “victòria” i apunta que ara cal aconseguir l’autodeterminació: “Ho tornarem a fer””

  1. Crec que tots aquest actes son actes de “onanisme” colectiu. Primer no tenen força política per “tornar a fer ” i segon en el primer moment que facin quelcom s´activa el article 155 de la constitució sense cap paliatiu i s´han acabat indults i anmisties.

    Respon

Feu un comentari