Illa: “La taula que més importa ara als catalans és la de la sequera”

Aragonès reclama “unitat política” en matèria d’aigua i els comuns demanen que s’abandoni el Hard Rock

    El cap de l'oposició al Parlament, Salvador Illa, escolta el president de la Generalitat, Pere Aragonès (Jordi Garcia Monte / Parlament de Catalunya)

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que centri els esforços del seu govern en analitzar i actuar contra les conseqüències de la sequera. Després d’una sessió de control al Parlament on l’amnistia, els pactes amb el PSOE i les taules de diàleg i negociació han tingut molta presència, el socialista ha avisat el president que “ara, la taula que més importa als catalans és la taula de la sequera”, reclamant així que hi hagi més col·laboració i sinergies polítiques per a abordar el present i futur de l’aigua.

    “Les coses en sequera no s’han acabat de fer bé. Tenim aigua, recursos i tecnologies com per no haver d’estar mirant al cel”, ha sentenciat Illa. El socialista, a més, ha “allargat la mà amb voluntat d’ajudar” i ha reclamat a l’executiu català actuar “des del principi de col·laboració entre administracions i amb els sectors afectats, des del principi de proporcionalitat, i des de la celeritat en l’execució dels projectes”.

    Per la seva part, Aragonès ha respost que “alguna cosa s’haurà fet bé” quan Catalunya no va entrar en emergència l’any passat i es van activar tots els mecanismes possibles existents ja fa mesos. Amb tot, Aragonès ha sol·licitat als grups parlamentaris “unitat política” davant “d’un moment de dificultat”, i ha recordat que “el model de desenvolupament s’haurà d’adaptar, i aquí també s’haurà de treballar conjuntament”.

    Des dels comuns, el seu portaveu parlamentari, David Cid, ha reclamat al Govern de la Generalitat de nou que abandoni el projecte del Hard Rock, i aquest cop li ha reclamat que ho faci després de “tornar a fer els estudis hídrics” per a tenir més arguments en contra del complex. Amb tot, ha exigit a Aragonès que prengui una determinació personal i s’hi posicioni en contra o a favor del projecte per a saber “què pensa fer amb el Hard Rock”.

    En la seva resposta, el cap de l’executiu català ha demanat als comuns que “no barregin coses”. “Vostè barreja una sequera a la qual cal donar resposta d’emergència en els mesos vinents amb projectes que no veuran la realitat en els pròxims mesos”. “Sempre han estat en contra i utilitzen la sequera com un argument més. Tots els projectes hauran de tenir en compte que el consum d’aigua serà menor. Però no barregi coses”, li ha replicat Aragonès.

    (Visited 40 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari