El govern central “respecta” la petició de l’Audiència Nacional perquè Suïssa localitzi Rovira

Alegría assegura que l'executiu central mantindrà el full de ruta a Catalunya i complirà els acords amb Junts i ERC

    El rei Felip VI amb el president del govern central, Pedro Sánchez, i els ministres del nou executiu (Casa Reial)

    La portaveu i ministra d’Educació del Govern d’Espanya, Pilar Alegría, ha expressat aquest dimecres el “respecte” de l’executiu central per la decisió de l’Audiència Nacional de demanar a Suïssa que localitzi la secretària general d’ERC, Marta Rovira, investigada pel cas del Tsunami Democràtic. En la roda de premsa posterior al primer Consell de Ministres de la nova legislatura del socialista Pedro Sánchez, la portaveu ha recordat que el govern espanyol “sempre ha traslladat el seu respecte a la divisió de poders i a les resolucions judicials”.

    “Aquesta portaveu no està per traslladar opinions sobre resolucions judicials, sinó per respectar-les”, ha insistit Alegría. En ser preguntada pels efectes que pot tenir la decisió del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón, la ministra també ha assegurat que l’executiu central mantindrà el “full de ruta” respecte a Catalunya.

    “Aquest govern ha adoptat mesures que clarament i objectivament han millorat la convivència a Catalunya, i volem seguir transitant aquesta senda perquè els problemes polítics es resolguin des de la política“, ha manifestat Alegría, que ha afegit: “Hem apostat per aquesta via des del 2018, i és el camí que seguirem transitant”. En aquest sentit, la portaveu i ministra ha recordat que les taules de negociació pactades entre el PSOE, Junts i ERC són taules “entre partits”, però que “lògicament el que s’acorda, i a més de forma clara, pública i transparent, es compleix”.

    (Visited 36 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari