El TSJC fixa el judici per l’1-O contra Jové, Salvadó i Garriga pel 10 d’abril

Estan acusats de delictes de desobediència, prevaricació i malversació

Josep Maria Jové i Lluís Salvadó.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat el judici pel referèndum de l’1 d’octubre contra el president del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, el president del Port de Barcelona, el també republicà Lluís Salvadó, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, per al pròxim 10 d’abril. Aquest serà el primer dia i s’han assenyalat diferents dates dels mesos d’abril i maig.

Jové i Salvadó estan acusats dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació per l’organització de l’1-O, mentre que la consellera Garriga ho està del delicte de desobediència greu a l’autoritat.

Esquerra Republicana ha traslladat tot el suport a Jové, Salvadó i Garriga, en l’anunci de l’inici del seu judici al TSJC a partir de l’abril vinent. Segons un comunicat, els republicans ho rebutgen perquè “es persegueixen vies democràtiques” i afegeixen que tot el procés judicial és “una mostra més de la causa general oberta contra l’independentisme”.

En aquest sentit, des d’ERC han reivindicat l’amnistia com la “millor eina per posar el comptador a zero i iniciar una segona fase cap a la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l’estat espanyol”.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari