Militars retirats demanen a l’Exèrcit la destitució de Pedro Sánchez i noves eleccions generals

Mig centenar d'antics alts comandaments reclamen defensar "l'ordre constitucional"

Felip VI i Pedro Sánchez

Mig centenar d’alts comandaments militars retirats han signat un manifest en el qual reclamen “als responsables de la defensa de l’ordenament constitucional”, després de recordar les missions que tenen les Forces Armades en la Constitució, que destitueixin el recentment investit president del govern central, Pedro Sánchez.

Els signants del manifest també demanen que es convoquin noves eleccions generals per la “absència de justícia, igualtat i democràcia” a Espanya. Així ho ha avançat Infolibre, que informa que entre les persones que han donat suport al manifest figuren membres del xat La XIX del Aire on s’afirmava que “no queda més remei que començar a afusellar a 26 milions de fills de puta”.

El manifest justifica la seva petició emparant-se en l’article 8.1 de la Constitució, que assenyala que les Forces Armades, “a més de garantir la sobirania i independència d’Espanya i la defensa de la seva unitat territorial”, també han de defensar l’ordenament constitucional, el qual consideren que està “en greu perill per la falta d’independència judicial, la desigualtat dels ciutadans espanyols davant la llei i la possible ruptura de la unitat de la Nació espanyola”.

En el text, els 51 militars signants expressen la seva preocupació “per l’esdevenir d’Espanya” i afirmen que el país es troba en una situació de “assetjament a l’Estat de Dret en copar el poder Executiu la majoria dels òrgans judicials”. A més, els membres que avalen el manifest apunten que a Catalunya se celebrarà un referèndum d’autodeterminació, en apuntar que “la possible ruptura de la Unitat de la Nació espanyola, única i indivisible, en acceptar, de nou per a la citada investidura, la celebració d’un referèndum d’autodeterminació, i havent acceptat la denominació per a Catalunya de ‘minoria nacional’, amb els privilegis que això comporta en el dret internacional”.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari