Borràs: “Sánchez hauria d’estar molt preocupat”

La presidenta de Junts defensa que el 'lawfare' queda reconegut en "l'acord polític" amb el PSOE

La presidenta de Junts, Laura Borràs

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha dit que el president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, “hauria d’estar preocupat perquè la legislatura durarà el que duri la seva paraula”. Així ho ha avisat en una entrevista a RTVE, en què ha recordat que el suport de Junts està condicionat al fet que els socialistes vagin complint els acords pactats. Alhora, ha assenyalat que “fa quatre anys va aconseguir pactes que li van donar la legislatura i, per tant, una estabilitat, perquè ho feia amb aliats”.

L’expresidenta del Parlament ha donat per fet que els seus advocats faran els tràmits perquè el seu cas es pugui acollir a la llei d’amnistia. “Totes les defenses dels processos de persecució de l’independentisme que han tingut lloc en la forquilla cronològica de la llei d’amnistia iniciaran aquests tràmits. Els advocats faran sempre el que considerin que és millor per mi”, ha afirmat, però Borràs ha insistit que “mai ha optat per solucions personals”. La dirigent de Junts ha defensat que el ‘lawfare’ queda reconegut en “l’acord polític” amb el PSOE. “Queda clar que és la guerra bruta que l’Estat ha utilitzat per anar en contra de l’independentisme”, ha conclòs.

Després que el president d’ERC, Oriol Junqueras, hagi dit que Laura Borràs no es pot acollir a la llei d’amnistia pactada, la dirigent de Junts ha acusat el líder dels republicans d’apuntar cap a la divisió de l’independentisme. “Crec que aquestes declaracions diuen més de qui les emet que no pas de qui van dirigides. Jo no he estat condemnada per corrupció. Cada vegada que Junqueras insisteix dona més informació del que ell desitjaria que no pas del que és la realitat”, ha declarat..

Borràs ha admès que té una “desconfiança absoluta i un recel màxim” cap al PSOE, però ha defensat que Junts hagi aprofitat “la necessitat” del partit per “forçar” els socialistes ha de fer un “gir copernicà”. En aquest sentit, ha asseverat que el PSOE ha anat a Brussel·les a signar l’acord d’investidura i que Junts no ha anat a Madrid a firmar-lo. També ha volgut deixar molt clar que Junts no és un aliat del PSOE i, per tant, que es tracta d’un acord d’investidura i no de legislatura.

 

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari