Sumar treu importància al fet de no signar l’amnistia

Marta Lois i Aina Vidal reivindiquen la legitimitat de la majoria de la investidura davant dels atacs de la dreta

La portaveu dels comuns al Congrés, Aina Vidal, durant la seva intervenció al debat d'investidura

Les dirigents del grup parlamentari de Sumar al Congrés de Diputats, Marta Lois i Aina Vidal, han reivindicat aquest dimarts la legitimitat de la majoria parlamentària que previsiblement investirà el socialista Pedro Sánchez com a president del govern central aquest dijous. A més, han defensat que l’amnistia “és bona per a Catalunya i per a Espanya, necessària per a tothom” i la millor forma de “sortir del bucle de tants anys”.

Respecte al fet que només fos registrada pel PSOE, Lois ha dit que haurien preferit que la signessin tots els partits proposants, però quan van veure que no seria possible, els comuns van decidir tampoc signar-la. “És una formalitat, però mantenim el ferm suport”, ha assegurat. Alhora, Vidal ha dit que l’amnistia servirà per “sortir de la repressió i el retret, per posar el comptador a zero, deixar el llast del passat”. A més, que s’aprovi finalment aquesta llei “demostra que la política no hauria d’haver sortit mai dels parlaments”. “És una oportunitat per caminar junts, per fer-ho millor”, ha reblat.

Tot i això, Lois ha assegurat que el que més “preocupa” a PP i Vox és “l’ambiciosa agenda social” que tindrà el futur govern”. Per això, s’han mostrat “preocupades” per la “violència dialèctica” del PP dels últims dies, amb “declaracions impresentables i inadmissibles que no respecten les persones o els procediments democràtics”. Com a exemple ha citat la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que va dir que “cal retornar els cops” o d’un altre polític popular que va instar Sánchez a “marxar d’Espanya en un maleter”. Per això, Vidal considera que “la ultradreta no respecta la democràcia i els drets”, i ha assegurat que el nou govern defensarà els drets socials aconseguits durant l’última legislatura i tota la democràcia.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari