Illa diu que no està preocupat pel cost electoral de l’amnistia

El líder del PSC reconeix que no és "còmode" i assegura que "tothom ha cedit"

Salvador Illa

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha defensat a RTVE aquest dimarts que la llei d’amnistia no es tira endavant per criteris electorals ni mirant les enquestes, sinó que és una mesura que “s’ha de prendre perquè s’ha de prendre”, tot i que reconeix que “té riscos” i “no és còmode”.

Illa, segons recull l’ACN, ha defensat que “això és lideratge polític” i “tothom ha cedit”, ja que els independentistes han acceptat investir Pedro Sánchez. A més, ha assegurat que està preocupat pel cost electoral que pot tenir la mesura, que ha afegit que ell defensa “per convicció” i que té la convivència com a “bé suprem”. D’altra banda, ha afegit que es tracta d’un pas “coherent” amb les polítiques que els socialistes.

Preguntat pel fet que el PSOE hagi registrat la llei en solitari, ha respost que el text està “ben armat jurídicament”, però ha obert la porta a ajustar-la en el tràmit parlamentari “si hi ha alguna qüestió a ajustar”. Illa, així mateix, ha expressat “la convicció i la confiança” que la llei d’amnistia encaixa en la Constitució, tot i admetre que l’última paraula correspon al Tribunal Constitucional.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari