El govern central envia a la Comissió Europea la llei d’amnistia

L'executiu de Pedro Sánchez també sol·licita una reunió amb l'executiu comunitari

  La ministra de Política Territorial i portaveu del Govern central, Isabel Rodríguez

  El govern central ha remès una carta al comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, i a la vicepresidenta de l’executiu comunitari, Vera Jourová, exposant el contingut de la proposició de llei d’amnistia registrada pel PSOE al Congrés aquest dilluns, i ha sol·licitat una reunió amb la Comissió Europea.

  Tal com ha indicat la portaveu de l’executiu central, Isabel Rodríguez, després de la reunió del Consell de Ministres, es tracta d’un “compromís” del govern espanyol amb l’executiu comunitari. De fet, dimecres passat la Comissió Europea va demanar informació “detallada” sobre la futura llei d’amnistia al govern espanyol en una missiva que el mateix Reynders va adreçar al ministre de la Presidència en funcions, Félix Bolaños, i a la ministra de Justícia en funcions, Pilar Llop.

  “Estem encantats de poder conversar i transmetre aquest contingut a les institucions europees”, ha afirmat Rodríguez. La Comissió Europea ha rebutjat pronunciar-se sobre la llei d’amnistia fins que pugui examinar la informació, i ha insistit que es tracta d’un assumpte nacional que s’ha de resoldre internament i “dins del marc constitucional”.

  (Visited 51 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari