Ponsatí acusa Puigdemont d’humiliar Catalunya

L'eurodiputada diu que l'expresident de la Generalitat ha menyspreat "la gent que hi ha confiat i l'ha protegit"

Clara Ponsatí

L’exconsellera d’Educació i eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí, considera que l’acord per investir Pedro Sánchez “a canvi d’una promesa d’amnistia”, signat per Junts aquest dijous, és “una humiliació per al país que costarà de remuntar” i representa “el final d’aquest trajecte”.

En un article publicat a Vilaweb, Ponsatí assenyala directament Carles Puigdemont, el seu company de files a l’Eurocambra i el president que va fer-la consellera: “Que el primer president de Catalunya que ens havia dit que no volia saber res d’Espanya pacti per fer president d’Espanya el líder d’aquest PSOE és un menyspreu a la gent que hi ha confiat i l’ha protegit”.

Per a l’eurodiputada, el pacte comporta pagar el “preu” de “renunciar alhora a l’autodeterminació i a les polítiques que el país necessita” i ha estat “una irresponsabilitat fer servir les aspiracions legítimes i històriques de la població per a una negociació a la baixa”.

El PSOE ha estat magistral explotant la competència entre ERC i Junts per obtenir el preu més baix possible, sempre que cada partit pogués dir que és millor que l’altre, com van fer ahir tant els uns com els altres, en un exercici patètic d’odi caïnita”, segons el seu parer.

Ponsatí considera que aquests partits “es van rendir”, “no gosen oferir polítiques contra el sotmetiment de Catalunya” i “mai no han cregut que hi hagués cap alternativa” al “retorn a la política espanyola”. A més, creu que “potser” han aconseguit “cremar aquestes aspiracions per una generació”. A la seva llista de retrets hi ha els pactes amb el PSC als ajuntaments i el fet que Xavier Trias fos alcaldable de Junts.

Com a balanç dels darrers sis anys, conclou que “les institucions d’autogovern han servit només per a accelerar l’assimilació dels catalans a Espanya, el somni de tota la vida del PSC”, fet que considera una “renúncia” que fa que la negociació amb el PSOE fos “impossible”. També lamenta que, per a ella, en resulta “una societat més desvertebrada, més incapaç de plantar cara a qualsevol agressió”.

(Visited 100 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari