El Tercer Sector alerta que 18.825 persones estan en llista d’espera per una plaça en un servei o recurs social

La Taula calcula que la xifra real, sumant-hi casos de pobresa i salut mental, és major

Representants del tercer sector, en la presentació de l'informe sobre les llistes d'espera

Foto: ACN, Maria Aladern

La Taula del Tercer Sector Social ha denunciat aquest divendres que 18.825 persones estan en llista d’espera per accedir a una plaça en un servei o recurs social a Catalunya. Aquesta és una de les conclusions de l’estudi Esperant els meus drets. Radiografia dels temps d’espera en els recursos i prestacions socials més sol·licitats a Catalunya que ha encarregat l’entitat, difon l’ACN.

La sol·licitud de places residencials i centres diürns, el reconeixement del grau de discapacitat i de situacions de vulnerabilitat, i el suport per tramitar el bo social i regularitzar la situació de persones migrades són algunes de les més demandes.

L’estudi, però, no ha pogut accedir a les dades de les persones en situació de pobresa ni amb problemes de salut mental. “Tenint-los en compte, la xifra de persones en llista d’espera sense dubte augmentaria encara més”, ha dit la presidenta de la Taula del Tercer Sector Social, Francina Alsina, aquest divendres durant la presentació de l’informe.

La Taula assegura que la cartera de Serveis Socials està “desactualitzada” i és poc transparent. Concretament, el departament de Drets Socials compta amb 240.102 prestacions que arriben a 198.202 persones, segons dades de la conselleria.

D’aquestes, 104.074 són prestacions econòmiques a cuidadors familiars; 38.934 es donen en l’àmbit d’atenció residencial; 33.825 són per serveis d’ajuda a domicili; 26.029 corresponen a teleassistència; 23.565 són econòmiques vinculades a serveis; 13.400 són per a centres de dia; i 275 no estan especificades. La ràtio de prestacions per persona és d’1,2 ajudes per usuari.

En total, la cartera de serveis socials disposa de 138 recursos o serveis públics disponibles per als col·lectius més vulnerables, segons la mateixa informació.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari