L’atur repunta lleugerament, però Catalunya tanca el millor octubre des del 2007

En comparació amb les dades de fa un any, la desocupació ha baixat a totes les comunitats

Cua a l'Oficina de Treball del carrer Sepúlveda de Barcelona

L’atur ha repuntat un 1,27% a l’octubre a Catalunya, amb 4.261 desocupats més que al setembre, segons les dades publicades pel Ministeri de Treball. Malgrat l’increment, el total de persones apuntades a les llistes dels serveis d’ocupació és de 339.693, la xifra més baixa en un mes d’octubre des del 2007, quan hi havia 321.964 persones.

En comparació amb el 2022, enguany hi ha 8.303 aturats menys (-2,39%). Pel que fa a l’afiliació, el desè mes de l’any ha tancat amb 3,71 milions de treballadors a Catalunya, el quart registre més alt de la sèrie històrica per darrere del maig, juny i juliol d’aquest any. L’ocupació ha pujat en 11.882 persones respecte del setembre (+0,32%).

El repunt de l’atur a l’octubre arriba després de la lleugera baixada del nombre de desocupats al setembre (-1,02%, amb 335.432 aturats). Segons indiquen els registres històrics, l’octubre és un mes on el nombre d’aturats tendeix a augmentar en comparació amb el mes anterior, perquè s’acaben molts contractes de la temporada d’estiu. Les úniques excepcions són els dos últims anys, el 2021 i el 2022.

L’atur augmenta un 1,36% a tot Espanya

Al conjunt d’Espanya, l’atur ha pujat un 1,36%, amb 36.936 aturats més respecte al mes anterior. El total de desocupats s’ha enfilat fins als 2.759.404 i, en la mateixa línia que la dada catalana, representa la xifra més baixa en aquest mes des del 2007.

En comparació amb el 2022, enguany hi ha 155.488 desocupats menys (-5,33%). De fet, respecte a les dades de fa un any, l’atur ha baixat a totes les comunitats. El Ministeri de Treball ha destacat que es tracta de l’augment menys pronunciat de l’atur en un mes d’octubre dels últims setze anys, sense tenir en compte el període excepcional de la pandèmia.

En termes absoluts, Catalunya ha estat la tercera comunitat autònoma que més aturats ha aportat al conjunt d’Espanya, per darrere d’Andalusia (+7.401) i Castella – la Manxa (+4.261). Durant l’octubre, Madrid ha estat l’única comunitat on han baixat els aturats en comparació amb el mes anterior, amb 190 menys que al setembre.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari