PIMEC troba “inquietant” la reducció de la jornada laboral i apunta al tancament d’empreses

Antoni Cañete demana debatre en el marc del diàleg social la reforma

  El president de PIMEC, Antoni Cañete, durant la seva intervenció a la XXII edició de les Jornades Gresol (ACN)

  El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha afirmat que els “inquieta” l’acord de govern entre PSOE i Sumar perquè, sosté, té “llums i foscors”. En aquest sentit, ha apuntat que la proposta de reduir la jornada laboral a 37,5 hores el 2025 perjudicarà les petites i mitjanes empreses si es mantenen els salaris, tal com es proposa en l’acord, ja que suposarà una pèrdua de la competitivitat empresarial. A més, ha avisat que pot comportar el tancament de negocis.

  “Espanya som el país menys productiu després de Turquia a tota Europa, tenim un problema de productivitat”, ha lamentat Cañete des de les XXII edició de les Jornades Gresol, celebrades aquest dijous a Tarragona. El president de PIMEC ha demanat que la reducció de la jornada laboral es debati en el marc del diàleg social amb tots els agents implicats, i ha insistit que si es redueix amb el manteniment dels salaris actuals suposarà el tancament d’empreses, les quals deixaran de pagar impostos.

  “Si es planteja la reducció, s’ha de fer en 360 graus i no només en 90 graus. Hem de preservar la capacitat de poder mantenir els llocs de treball, tenir els millors salaris possibles, però, sobretot, no tancar les empreses, és un debat que va més enllà i que ha de fer tota la societat”, ha asseverat Cañete.

  El president de PIMEC també ha assenyalat que el nou executiu central ha d’apostar per una fiscalitat “més justa”, que vagi cap a fomentar les inversions i no les “extraccions”. Per això, ha proposat que els impostos siguin de “forma directa”, per tal que permetin fer inversions a les companyies que generin més llocs de feina i, en termes generals, més riquesa.

  “En lloc de deixar-les amb menys capacitat econòmica, els impostos de patrimoni o de transmissió es podrien invertir a crear més llocs de treball i més riquesa; això retornarà amb escreix el que suposaria la recaptació”, ha argumentat Cañete.

  (Visited 43 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari