Yolanda Díaz justifica el pacte amb el PSOE sense l’amnistia: “És entre socialistes i Sumar”

Replica a Irene Montero i assegura que Podem ha estat al cas de les negociacions "des del minut 1"

La vicepresidenta segona del govern central en funcions i líder de Sumar, Yolanda Díaz

La vicepresidenta segona del govern espanyol en funcions, Yolanda Díaz, ha justificat que l’acord de govern amb el PSOE no faci menció a l’amnistia. “El que hem presentat és l’acord entre les dues formacions polítiques que formaran el nou govern d’Espanya, que són PSOE i Sumar”, ha declarat aquest dimecres des de Brussel·les, en una atenció als mitjans prèvia a la Cimera Social Tripartida.

Per altra banda, la també ministra de Treball en funcions ha replicat a la ministra d’Igualtat en funcions, Irene Montero, després que aquesta última assenyalés ahir des de Brussel·les que Podem no disposava d’informació sobre els detalls de l’acord. “Des del minut 1 formen part de les negociacions”, ha assegurat Díaz.

Preguntada per si més enllà de l’acord de govern s’ha pactat una amnistia, la líder de Sumar no ha volgut donar detalls.

Pel que fa a la investidura de Sánchez, Díaz s’ha mostrat “convençuda” que es produirà. En aquest sentit, ha subratllat que l’acord entre la seva formació i la dels socialistes “servirà per millorar la vida de la gent” i continuarà apostant per arribar a consensos “de la mà del diàleg social”. “L’acord entre PSOE i Sumar és molt més que un acord de govern; és un compromís amb el nostre país”, ha resumit.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari