Albares diu que el govern espanyol ja “ha complert” amb el català a la UE

El ministre d'Exteriors avisa que els temps europeus són més lents

José Manuel Albares

El ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, ha assegurat aquest dimecres que el govern espanyol ja “ha complert” amb l’acord amb JxCat portant la petició d’oficialitat del català a la Unió Europea. En una entrevista a Els Matins de TV3, Albares ha defensat, però que l’aprovació definitiva de la mesura pot portar més temps, i ha recordat que en el cas de l’irlandès van caldre dos anys.

Albaresha dit que “el temps europeu és diferent del temps nacional”, defensant que ara caldrà veure “quan es tarda en què el compromís complet pel govern espanyol es materialitzi”. “Estem avançant molt i molt ràpid”, ha insistit el ministre, tot i que ha advertit que alguns dels informes que s’han encarregat per analitzar la qüestió poden trigar “entre 2 i 3 mesos”.

En aquest sentit, Albares ha insinuat que en la pròxima reunió del Consell d’Afers Generals, prevista pel 15 de novembre, tampoc hi haurà, necessàriament, una votació sobre l’oficialitat de català, basc i gallec.”S’han demanat uns informes d’impacte material i pressupostari i no té sentit votar un informe si no s’han analitzat els informes”, ha apuntat.

El ministre també ha dit que “cal donar un temps prudencial” als Estats membres perquè puguin analitzar la proposta adaptada que el govern espanyol té previst circular pròximament amb els detalls “únics” del cas. “L’important no és la velocitat -i estem seguint una velocitat inusual- l’important és aconseguir l’objectiu”, ha dit Albares, que ha defensat que té el “consens” dels 27 de continuar treballant en l’oficialitat.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari