El PP considera que Sumar ha imposat al PSOE els seus “principis ferris” per investir Sánchez

Els populars avisen que el candidat socialista segueix sense data d'investidura

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en roda de premsa al Congrés (ACN)

El PP considera que el pacte entre PSOE i Sumar per a la investidura de Pedro Sánchez i la reedició del govern de coalició suposa una victòria dels postulats de Yolanda Díaz. Segons fonts populars, l’acord demostra que la vicepresidenta segona en funcions s’ha mostrat “inflexible” i “totalment disposada” a passar a l’oposició per tal de no renunciar als seus “principis ferris” fent que prevalguessin en el seu pacte amb els socialistes”. Des de la formació d’Alberto Núñez Feijóo esperen que l’acord entre els dos partits conegut aquest dimarts activi el calendari de la investidura de Sánchez, sense data tres setmanes després de rebre l’encàrrec del rei.

Els populars lamenten que “mentrestant, el govern en funcions fa més de cinc mesos que no controla el legislatiu, cosa que evidencia el deteriorament del sistema parlamentari espanyol. Amb un Sánchez que no va intervenir en la sessió d’investidura, que veta la presència dels seus ministres al Senat i que demana als presidents que no participin en debats de la Cambra Alta”. Després de setmanes de converses, el PSOE i Sumar han anunciat aquest dimarts a primera hora un acord programàtic per a la investidura de Pedro Sánchez i la reedició del govern de coalició. Tot i que encara falta l’aval de l’independentisme per tirar endavant, ambdós partits han emès un comunicat on destaquen objectius, com la plena ocupació, amb mesures com la reducció de la jornada sense reducció salarial.

Altres punts de l’acord entre Sánchez i Díaz fan referència a una reforma fiscal “justa” que faci que la banca i les grans energètiques contribueixin a la despesa pública; un pla de xoc contra l’atur juvenil; un augment d’habitatge públic i la universalització de l’educació de 0 a 3 anys.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari