L’alcalde del Prat creu que la proposta de Foment és “un projecte caduc i fracassat”

Lluís Mijoler recorda que, segons la UE, "encara que una zona s’hagi degradat, no deixa de ser una zona protegida"

  L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, en una compareixença al Parlament

  L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, considera que la proposta de Foment del Treball per ampliar l’aeroport és “un projecte caduc i fracassat” que es basa “en el negacionisme climàtic”. “El lobby del capital vol especular, el totxo pel totxo”, ha assegurat Mijoler en declaracions als mitjans. Segons l’alcalde del Prat, la millor proposta de Foment és la que patronal descarta, la de “no fer res”. “Ja sabem que el que és millor pel capitalisme és el pitjor per la gent i pel patrimoni dels espais naturals”, ha afirmat el batlle, que també ha assegurat que la proposta de la patronal va “contra el sentit comú que imposa Europa” i ha rebutjat que es pugui actuar a la Ricarda perquè ja té mala qualitat ambiental.

  En aquest sentit, Mijoler ha recordat que Aena “no compleix amb les compensacions a què es va comprometre” amb l’anterior ampliació, i ha reiterat que la Unió Europea (UE) avisa que no es pot destruir un espai al·legant-ne una pèrdua de qualitat. “La UE diu que encara que una zona s’hagi degradat per manca d’inversions, no deixa de ser una zona protegida”, ha insistit, recordant que les administracions tenen “l’obligació de conservar i millorar els espais naturals”.

  L’alcalde del Prat ha dit que la proposta de Foment no l’ha sorprès “gens” perquè “dona voltes sobre el mateix”, i ha assegurat que és una “mentida” afirmar que amb l’ampliació de les instal·lacions aeroportuàries hi hauria més riquesa per al municipi i el país. Mijoler també ha criticat que en el document de Foment, “la paraula emergència climàtica només apareix un cop” i és “per dir que la indústria aeronàutica està fent grans esforços” per reduir emissions.

  (Visited 43 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari