Expedient sancionador de la Generalitat a l’alcaldessa de Ripoll per presumpta discriminació als musulmans

El procediment s'ha iniciat arran d'una denúncia per declaracions de Sílvia Orriols a 8TV

Sílvia Orriols

El Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, a través de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-Discriminació, ha obert un expedient sancionador a l’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, per les declaracions que va fer sobre la immigració i els musulmans el passat 29 de maig del 2022, a la desapareguda 8TV.

Igualtat i Feminismes ha confirmat a l’ACN que el procediment s’ha iniciat a partir d’una denúncia que apel·la a la Llei d’igualtat de tracte i no-discriminació, aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya, i ha desmentit que ja hagi multat Orriols, com ella ha afirmat des del seu perfil de X.

La mateixa alcaldessa de Ripoll, que afronta una possible multa de 10.000 euros a 40.000 euros per infracció greu, ha difós a la mateixa xarxa social una pàgina de l’expedient, que s’ha de resoldre en un termini de sis mesos, la qual recull motius pels quals ha estat denunciada.

En l’apartat de fonaments de dret, s’afirma l’existència d'”indicis clars i evidents de la presumpta infracció greu” de l’article 43.5 d de la Llei d’igualtat de tracte i no-discriminació, que “tipifica com a infracció” el fet d’emetre missatges o declaracions “que comportin una discriminació envers una persona o el grup al qual pertany”.

Orriols, regidora en el moment dels fets que han motivat l’expedient, va manifestar en aquella intervenció que els musulmans no reconeixen les lleis i les democràcies europees, i que “es regeixen” per la xaria”. Així mateix, va alertar que si arriben a ser majoria els partidaris d’aquesta llei, “poden acabar” imposant-la a tota la població, juntament amb la misogínia i l’homofòbia.

A més, l’expedient destaca que la dirigent ultranacionalista “insisteix en la idea que són les institucions les que fomenten el racisme desviant els recursos cap a la problació migrada” en lloc de fomentar la natalitat dels autòctons, i, sobre les conseqüències de no integrar-se-, fa la reflexió que “els immigrants s’organitzen per incidir en la normativa i en l’educació de Catalunya passant a ser colonitzadors-conquistadors”, etiqueta que també posa sobre ciutadans procedents d’altres llocs d’Espanya.

(Visited 115 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari