CCOO denuncia cinc accidents laborals mortals a la construcció en cinc setmanes

El sindicat exigeix una revisió dels pressupostos públics per vigilar les condicions de seguretat

Un grup de treballadors del sector de la construcció arreglant un desaigüe a la plaça del Rei de Barcelona (ACN)

CCOO ha denunciat que cinc treballadors han mort en un accident laboral al sector de la construcció en les últimes cinc setmanes. El sindicat lamenta en un comunicat que la sinistralitat “no dona treva” i critica que “hi hagi empreses al sector que no puguin o no vulguin actuar amb determinació per implementar els recursos i mesures preventives”.

Per això, l’organització sindical exigeix la revisió dels pressupostos públics per fer “una vigilància eficaç de les condicions de seguretat” als centres de treball i apunta a l’aprovació de lleis que “inhabilitin” aquells responsables que “posen en risc la vida de les persones”. El sindicat recorda “el dret legat a una protecció eficaç” que, a la vegada, “és un deure legal de l’empresari”.

CCOO assenyala que les companyies que no implementen mesures de seguretat “suposen una competència deslleial” per a la resta, i destaca la importància de reivindicar la seguretat a la feina i l’aplicació de mesures preventives, així com la participació en la investigació dels accidents per poder millorar la salut laboral.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari