El PSC, sobre l’informe de l’acord de claredat: “El referèndum divideix la societat”

Els socialistes estudiaran el document abans de posicionar-se al respecte

    Roda de premsa de la portaveu del PSC, Èlia Tortolero (ACN)

    La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha rebutjat aquest dilluns les “propostes que divideixen” i ha assegurat que la celebració d’un referèndum sobre la independència de Catalunya “divideix la societat”. Ho ha dit en roda de premsa, després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’hagi reunit amb el Consell Acadèmic que ha elaborat l’informe per l’acord de claredat.

    Tortolero ha confirmat que han rebut aquest document i que “el grup parlamentari l’estudiarà” abans de posicionar-se, però ha insistit que “un referèndum divideix la societat i no estem en propostes que divideixin la societat”. Sobre la influència que la proposta de l’acord de claredat pugui tenir a les negociacions entre l’independentisme i el PSOE, la portaveu del PSC ha reclamat no “barrejar carpetes” i ha subratllat que els socialistes “només” negocien “dins del marc de la Constitució”.

    El secretari general del PSOE i president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, necessita els vots de Junts i ERC per ser investit president del govern espanyol i la negociació és “complexa i molt difícil”, ha reconegut Tortolero. Tot i això, ha subratllat que “la majoria de la societat demanda, de nou, un govern progressista” i per això ha receptat “serenitat, cautela i idees clares”.

    (Visited 41 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari