TV3 ha encarregat ja cinc programes a Minoria Absoluta aquesta temporada

La CCMA només ha fet públic el cost de tres d’ells: 5,7 milions d’euros

Imatges de quatre dels cinc programes que Minoria Absoluta fa per TV3 aquest any: 'Polònia', 'Està passant', 'Èpic Nails' i 'Love cost'

Minoria Absoluta, la productora que dirigeix Toni Soler, ha rebut l’encàrrec de TV3 per fer cinc programes durant la temporada 2022-2023. Al portal de Transparència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) només hi consta el cost de tres d’aquests cinc programes. Són Polònia (3.510.164,73 euros), Està passant (1.789.445,57 euros) i Fuet (377.605,44 euros). En total, doncs, Minoria Absoluta ingressarà 5.677.215,74   euros gràcies a aquests tres programes. Aquesta quantitat ja supera els 5.299.610 euros que TV3 va pagar a la productora pels dos programes que va encarregar-li el curs passat: Polònia i Està passant.

Els altres dos programes que Minoria Absoluta estrenarà properament a TV3 són Love cost i Èpic nails. El seu cost encara no ha aparegut al portal de Transparència de la CCMA. Fuet encara no s’emet. És un dels onze programes que la CCMA va contractar amb els 4 milions d’euros que ha dedicat a projectes audiovisuals infantils. S’emetrà al canal infantil multiplataforma SX3.

La CCMA ha augmentat les partides dedicades a les noves temporades de Polònia i Està passant. Aquest curs ha dedicat 121.000 euros més a Polònia i 6.400 més a Està passant. El programa dels vespres de TV3 té, a més, costos afegits per diversos serveis que assumeix la CCMA. El lloguer de pantalles led i la grua que utilitza el programa costen uns 70.000 euros i la construcció del nou decorat, 74.000. En total, Està passant, un programa que no arriba als 40 minuts de durada, que es fa en directe de dilluns a dijous i que el divendres es limita a reproduir fragments dels capítols emesos durant la setmana, costa prop de dos milions d’euros a l’erari públic català.

Fuet serà un espai divulgatiu per donar a conèixer als infants la història de Catalunya i les tradicions catalanes. Love cost serà una mena de concurs per aparellar persones. El presentarà Núria Marín, que actualment presenta una secció d’Està passant dedicat a qüestions de premsa groga. A Èpic nails vuit concursants intentaran aconseguir el títol de millor estilista d’ungles de Catalunya. Seran sis episodis de 25 minuts, que presentarà Sofia Coll. El premi pel guanyador serà de 15.000 euros. Se suposa que Minoria Absoluta es farà càrrec d’aquesta despesa, que no arriba al 4% del cost del programa.

L’any passat, Minoria Absoluta va tancar el seu exercici amb una facturació de 6,8 milions d’euros. És a dir, tres de cada quatre euros dels seus ingressos van procedir de TV3. Toni Soler, com a propietari i director de la productora, es reserva uns emoluments de 175.000 euros anuals. Diu que està cansat de presentar Està passant i que en les properes setmanes reduirà la seva presència al programa. De moment, només hi va de dilluns a dimecres. Els dijous el presenten Òscar Andreu i Natza Farré, dos dels seus col·laboradors. No se sap què estipula el contracte entre la CCMA i Minoria Absoluta sobre qui ha de presentar Està passant. És un dels molts secrets que amaguen els comptes i els contractes de la televisió pública de la Generalitat.

(Visited 1.395 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari