Quin presentador de TV3 va proposar tirar tomàquets a Díaz Ayuso aquest 8 d’octubre a Barcelona?

Toni Soler, el director i presentador del programa Està passant, que emet TV3 de dilluns a divendres de 20:15 a 21 hores. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va penjar, el dia 5 d’octubre, a la xarxa social X un video d’una durada de 1’20” en el qual animava la gent a assistir a la manifestació contra la concessió d’algun tipus d’amnistia a les persones partidàries de la independència immerses en processos judicials, que es va celebrar ahir diumenge. El vídeo de Díaz Ayuso anava acompanyat del text “Per la llibertat de Catalunya i d’Espanya sencera, aquest 8 d’octubre estarem a Barcelona: a casa”.

Toni Soler va reenviar el post de la presidenta de la Comunitat de Madrid, el dia 6 d’octubre, amb aquesta proposta: “Qui s’apunta a una tomatina, diumenge?”. El seu missatge va tenir unes 300.000 visites i prop de 600 comentaris. Molts comentaristes van trobar una bona idea rebre Díaz Ayuso llençant-li tomàquets. Alguns van dir que s’hi apuntarien o que caldria tirar-li objectes més contundents. Soler es va endur molts insults també pel seu suggeriment.

Cap comentari, però, va recordar que el presentador d’Està passant va vulnerar –i ja van moltes vegades- el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Aquest manual prohibeix als professionals de TV3 fer manifestacions públiques que perjudiquin la imatge de neutralitat de la televisió pública. Jaume Peral, ex-director de RAC1, acaba de ser nomenat coordinador de l’aplicació del Llibre d’Estil de la CCMA. Si venia amb ganes d’aplicar-lo rigorosament, Toni Soler li ha pres el pèl. No és l’únic, això sí.

(Visited 385 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari