Feijóo repta Sánchez a provar el suport a l’amnistia amb unes noves eleccions

El líder del PP ha insistit a oferir al PSOE un acord basat en pactes d'Estat com a "alternativa" a l'independentisme

    El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el del PP, Alberto Núñez Feijóo, al Congrés en el marc de la ronda de contactes per a la investidura de Sánchez (PP)

    El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha reptat el president del govern central en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, a provar el suport dels ciutadans a l’amnistia anant a unes noves eleccions. “Si Sánchez està tan segur de l’encert del canvi d’opinió sobre l’amnistia, que ho consulti als espanyols, perquè no s’ha votat res d’això, és més, s’ha votat el contrari”, ha manifestat Feijóo en la roda de premsa posterior a la seva reunió amb el líder socialista per a la investidura.

    El líder del PP ha afirmat que ha anat a la reunió “per respecte institucional” i per “rebre informació sobre el que té previst fer Sánchez amb Espanya com a preu de compensació per obtenir la majoria de la cambra”. Segons Feijóo, durant la reunió ha preguntat al socialista “què farà amb l’amnistia, davant un possible referèndum i que farà davant el finançament ideològic que s’està plantejant per part dels partits independentistes”, és a dir, si apostarà, o no, per la “igualtat entre els espanyols”, però segons el líder del PP, Sánchez no ha respost ni concretat cap de les seves preguntes.

    “Si està tan segur que la justícia a Espanya ha de ser desigual en funció de la ideologia de qui delinqueixi, que ho consulti als espanyols en unes eleccions generals“, “i si està tan segur que la manera de millorar la convivència és que els espanyols ens reconeguem a nosaltres mateixos com a un Estat opressor, l’única solució és consultar els espanyols en unes eleccions”, ha insistit Feijóo.

    En tot cas, el president del PP ha tornat a oferir al líder del PSOE un acord amb el PP basat en pactes d’Estat, perquè “hi ha alternativa” a l’independentisme, que és “absolutament prescindible per a la governabilitat”. En cas que Sánchez no accepti aquesta proposta del PP, ha dit Feijóo, “l’única solució” és que el líder del PSOE consulti el suport a les seves polítiques sobre Catalunya a les urnes en unes noves eleccions generals.

    “Entre desigualtat i noves eleccions el més honest són les noves eleccions”, ha dit, “i si ell està segur que això millora la convivència entenc que no tindrà cap dificultat per demanar l’opinió als espanyols“, ha conclòs el líder del PP.

    (Visited 24 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari