Catalunya es manté líder en desnonaments i acumula un de cada tres de tot Espanya

La comunitat catalana també és el territori on s'han produït més judicis per ocupacions il·legals

Detall d'uns cartells de la PAH demanant 'Stop desnonaments' (ACN)

Els desnonaments van caure un 32,7% durant el segon trimestre a Espanya en comparació amb el mateix període de l’any passat, segons les dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a partir dels registres dels jutjats mercantils. En total, es van registrar 7.279 desallotjaments, fins a 2.274 a Catalunya, la comunitat que més en va executar, seguida de la Comunitat Valenciana (1.090) i Andalusia (1.051). La xifra equival a dir que al voltant d’un de cada tres desnonaments de tot Espanya es va produir a la comunitat catalana.

Dels 7.279 desnonaments executats a tot el país entre abril i juny d’aquest any, 5.306 (72,9%) van ser derivats d’impagament del lloguer, mentre que 1.497 (20,6%) van ser per execucions hipotecàries. El nombre de desnonaments sol·licitats es va enfilar fins als 13.516, un 21,1% menys que fa un any. Només tenint en compte els desallotjaments derivats d’impagament del lloguer, en primera posició també apareix Catalunya, amb 1.621, el 30,6% del total. Pel que fa als que resulten d’execucions hipotecàries, Catalunya també va liderar la classificació amb 415.

Durant el segon trimestre, van ingressar als òrgans judicials 797 judicis verbals possessoris per ocupació il·legal d’habitatges propietat de persones físiques, entitats sense ànim de lucre o entitats públiques que tenen habitatge social, un 2,3% més que fa un any. De nou, Catalunya va liderar els registres amb 195 casos, gairebé un de cada quatre del total d’Espanya. La van seguir la Comunitat Valenciana, amb 137, i Andalusia, amb 130.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari